Krukker

Krukker er anvendelig nesten over alt hvor en har en liten plass.

Av: Erling Birkeland
07. april 2017 14:53

Ved inngangspartiet utestuen. balkongen o.s.v.  Det er bare fantasien som som setter grenser. I dag er det et utallige typer kruker i forskjellige størelser , designer og materialer (betong, jern, tre, terracotta eller lakerte brente leirkrukker de så kalte )malaysiapottene) Det som er viktig får å få godt vekstvilkår i potten er at det er hull i pottebunnen slik at overvanningen renner vekk. Dette er spesielt viktig for potter som er utsatt for regn. Krukker som står under tak har en bedre kontoll med og de kan være tett i bunnen dersom en er obs på og ikke gi for mye vann.   

 

Når krukkene plantes er det lurt å legge litt leca kuler eller singel i bunnen i ca 1/4 av krukkens høyde. Legg en filtmatte eller tøy stykke (t-skjorte) over lecaen/singelen og jord av god jordkvalitet opp på denne. Tøystykket hindrer jorden i å blande seg med grusen. For å hindre at krukken sprekker om vinteren er det viktig å ha god drenering av potten. Står krukken på et fat kan vann på fatet fryse til is og både fattet og krukken kan sprekke. Krukkeføtter ellr krukke uten fat om vinteren er å anbefale. Det er og viktig å gjødsle krukkene gjevnlig da de kan sees på som en potteplante som en har i stuen. Det er lite jordvolum, og jorden blir fort  tørr og  næringsfattig

Mesterhagen består av fire butikker. Du finner det du trenger hos: Hageland Fantoft, Hageland Midttun, Hageland Askøy og Hageland Karmsund. Velkommen til oss!

Lignende tips

Krukker er anvendelig nesten over alt hvor en har en liten plass.

Kontakt oss

Hageland Mesterhagen Fantoft
Ulsmågsveien 7
5224 Nesttun
TLF: 55 91 80 30
E-post Send e-post