Rhododendron

Lett beskjæring av Rhododendron kan gjøres året rundt.

Hageland Mesterhagen Bilde
Rhododendron
Av: Erling Birkeland
27. april 2017 12:32

Lett beskjæring kan gjøres året rundt. Det vil si å trimme planten litt, regulere høyden/bredden eller ta noen greiner som er i veien, Før en tar en slik beskjæring er det to ting som en må ta hensyn til.
Rhododendroen danner blomsterknopper høsten før blomstringen. Beskjæring tidlig vår vil redusere vårens blomsterprakt. Dersom mulig beskjær rett etter blomstring.

mesterhagen bilde
Rhododendron beskåret kraftig. Beskjæringen er
utført litt høytslik at de nye skuddene
kommeret stykke oppe i planten

Beskjær alltid over noen grønne blader ellers kan planten få problemer med å lage nye skudd på den nakne greinen da mye av ”plantekraften” går til de greinene som har grønne blader.

Kraftig beskjæring.

Mange har sett,  eller selv har rhododenron som er lange og skrantete med kun blader i toppen. Enkelte er usikker på hvordan de skal beskjæres. Planten kan skjæres kraftig tilbake og da må alle greinen beskjæres så langt ned  at det ikke er grønne blader igjen.
Når det ikke er blader igjen på greinene ,vil alle greinene stille likt og en tvinger sovende knopper i greiene til å bryte. Dette tar flere uker og det er viktig at knoppene som bryter får utvikle seg til gode skudd før vinteren kommer. Noen hevder at tiden for slik kraftig beskjæring er etter blomstring. Dette kan gå bra. Står planten skyggefylt til, eller en får en kjølig sommer, kan dette tidspunktet være for seint. Den sikreste tiden å forta en slik beskjæring er  før mai.  Da er en rimelig trygg på et godt resultat. Beskjær greinene helst over noen greinvinkler slik at det står igjen min 15 cm av greinen over vinkelen.

Mesterhagen består av fire butikker. Du finner det du trenger hos: Hageland Fantoft, Hageland Midttun, Hageland Askøy og Hageland Karmsund. Velkommen til oss!

Lignende tips

Hageland Mesterhagen Bilde
Beskjæring av store trær er en krevende og ikke så lite risikofylt dersom en ikke disponerer rett utstyr.
Hageland Mesterhagen Bilde
Lett beskjæring av Rhododendron kan gjøres året rundt.
Hageland Mesterhagen Bilde
Rosene bør ikke beskjæres før den verste kuldeperioden er over.
Hageland Mesterhagen Bilde
Mange planter trenger beskjæring. Ved beskjæring oppnår vi flere ting.
Hageland Mesterhagen Bilde
Beskjæring og forming av frukttrær
Hageland Mesterhagen Bilde
Hvordan beskjære bærbusker

Kontakt oss

Hageland Mesterhagen Fantoft
Ulsmågsveien 7
5224 Nesttun
TLF: 55 91 80 30
E-post Send e-post