Bli kvitt snegler Det finnes flere råd mot snegler

Bli kvitt snegler

De mest effektive for å drepe sneglene er

Plukke sneglen legge de i bøtte eller melkekartong .Strø salt på og hiv  de i bosset når det fylles opp. Bruk en planteskje, pølseklype eller gummihansker til å plukke med. Det er viktig å begynne tidlig om våre og ta de små før de for lagt egg.
Ølfelle. Grav ned en isboks i hagen med øl. Sneglen tiltrekkes av lukten og enten drukner den i ølet eller du kan plukke rundt øl fellen. Det er lurt å ha et «tak » eller «paraply» over ølfellen da sneglene ikke er så glad i utvannet øl.
Ferramol  er et granulat som skal væremiljøvennlig og kun gi fosfat og jern som nedbrytningsavfall. Sneglen spiser dette og
Nemaslug er noen små åmer som graver seg inn i sneglen og spiser den opp innenfra. Er best mot sneglene når de er små  og om våren før småsneglene blir store og høsten før småsneglene gjemmer seg. Dette gjelder når en vanner ut Nemaslug i hagen. En kan og påføre Nemaslug snegleåte, da vil også store snegler få Nemaslug i seg.

Eksempel: Dyppe salatblad  eller bananer i en tykk grøt av Nemaslug og legg det ut i hagen der sneglene ferdes eller  klippe brunsnegler i to og dyppe de i Nemaslug og plassere de tilbake i hagen(Brunsnegler spiser artsfrender). Når brunsneglen spiser mat med Nemaslug på vil de få i seg disse åmene som er naturlig fiende og sneglen blir spist opp innenfra. Nemaslug bør ikke brukes før i mai da nattefrost under -2 vil drepe de. Snegler som dør av Nemaslug vil igjen bli spist av andre brunsnegler som igjen får Nemaslug i seg.
NB. Husk at Nemaslug går på alle snegletyper. Fugl eller andre dyr som spiser snegl med Nemaslug skal ikke ta skade av dette.

Golf Algin   er et gjødse lprodukt som  sneglen dør dersom den kryper over den. Obs dersom en gjødsler for mye kanplanten ta skade av det og.

For å hindre sneglene. Snegle-gjerde barierer  og lukt.

Bark. Hemmer sneglene å reduserer framkommeligheten
Kakaoflis skal være bedre og samtidig holde katter vekke
Mettalplater som settes lodret rundt bed med bøyet kant slik at sneglen ikke kan klatre over er og brukt
Elektrisk gjerde. To kobbertråder som settes tett sammen på et brett så tett at sneglen berører begge samtidig kobles til 9 v batteri-
Lukt av salmiakk skal den heller ikke like

Mange opplysninger på denne danske siden.

Lignende saker

Sellerirot Apium Graveolens

Knollselleri/sellerirot dyrkes på friland. Frøene kan såes inne 2 – 3 uker før utplanting, eller såes direkte på voksestedet. Plantes med 30