Grønne planter, igjen trendy. Grønne planter gir bedre inneklima.

Grønne_planter

 

På 1990  tallet var grønne planter svært populært hjemme og på mange arbeidsplasser. På begynnelsen av 2000 tallet avtok populariteten, men begynte å ta seg skikkelig opp igjen for ca 5 år siden.

Hva karakteriserer gruppen grønne planter? De fleste plantene har jo grønne blader. Gruppen grønne planter er karakteristisk ved at formen på bladene, eller formen på selve planten er tiltalende uten blomster. Mange av de blomstrer etter  mange år, og andre har små uanselige blomster.


Anthurium                                                              Foto:obp.no

Noen av de grønne plantene blomstrer jevnlig og har dekorative blomster, eksempel Fredslilje» latin «Spatifyllum» eller «Flamingo»  latin  «Anthurium». Dette er planter som beholder blomstene lenge.

 


Freedslilje                                                              Foto:obp.no

 

Ved å ha planter i huset, flytter en litt av naturen inn, og får mange av  de positive effektene av plantene   her.

Planten renser  en del skadelige gasser inne. Fra selve bygningen og interiøret er det spesielt gassen             formaldehyd som kan komme fra  bygningsmateriale og tekstiler.

Plantene lager bedre luftkvalitet: ved vanning og dusjing vil tørr inneluft om vinteren få tilført fuktighet.
Plantene produsere oksygen på dagtid slik at hodet blir mer «opplagt» og  gir mer energi.

Plantene skaper trivsel. De er med på å løfte innerommet estetisk.
Skaper forståelse for naturen igjennom  at alt levende som stelles bra vokser og trives.

Plantene binder CO2. Den mest effektive måten å binde co2 på er igjennom planter. Når planten skal hives  bør den brukes til kompost for videre binding av co2 igjennom danning av jord. Går den i                                  restavfallet blir den brent og den bunnede co2 blir frigitt.

Det er mang typer grønne planter, noen skal stå litt i skygge, noen skal ha mye lys, og noen gir allergikere problemer.   Planter som kan være plagsom for allergikere trykk her. Det er viktig å sjekke hver enkelt plante for hvilket stell som gir planten den beste forutsetninger til å trives.

Lignende saker

Mais Zea Mays

Mais dyrkes på friland på et lunt og solrikt sted. Frøene kan såes inne 4 – 6 uker før utplanting, eller de